Semmelweis-napi ünnepségen köszöntötték az egészségügyi dolgozókat Zircen

Az ünnepségen részt vett Milhofferné Boda Zsanett, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Közép-dunántúli Térségi Igazgatóság szakreferense.

Semmelweis-napi ünnepségen köszöntötték az egészségügyi dolgozókat Zircen

Immár ötödik éve közösen köszöntötte a város és a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet vezetése a város alapellátásában dolgozó orvosokat, asszisztenseket, védőnőket, a gyógyszertárak munkatársait, a kórházi és az egészségügyi ellátást segítő dolgozókat.

Vermes Tamás főigazgató megemlékezett Semmelweis Ignác életútjáról, munkájáról. – A nemzetközi tekintélyű orvos születésnapja 1992 óta az egészségügy napja, mely 2011-től munkaszüneti nap az egészségügyben dolgozók számára. Semmelweis munkájának legnagyobb üzenete ma számunkra, hogy jó szakmai hozzáértéssel, töretlen hittel és pragmatikus gondolkodással jó eredményeket lehet elérni, mondta a főigazgató. Kiemelte a nagy orvos előd felfedezését, a kézhigiéné életmentő jelentőségét, bemutatva ennek kapcsán az intézményben az elmúlt időszakban végrehajtott fejlesztéseket a kézhigiéné, a felület- és vízfertőtlenítés terén. Bejelentette, a kollektív jó munkának köszönhetően minden kórházi dolgozó pénzjutalomban részesül.

Varsányi Attila gazdasági igazgató az elmúlt tizennégy évben, 2,5 milliárd értékben végrehajtott beruházásokat, fejlesztéseket ismertette, fotókkal, pénzügyi adatokkal illusztrálva.
A főigazgató és Valler Ilona ápolási igazgató kitüntetéseket adtak át dolgozóiknak. Semmelweis-napi jutalomban részesült Kis-Varga Éva, Németh Erika, Torkos Rudolfné, Kajtár Gábor, Molnár Ferenc, főigazgatói dicséretben pedig Horváth Fanni, Rédlingné Szakács Anasztázia és a krónikus belgyógyászati osztály kollektívája.

Ottó Péter polgármester ünnepi pohárköszöntőjében hangsúlyozta, a fejlesztési folyamat eredményeként elmondható, a 21. századnak megfelelő infrastrukturális környezetben végezhetik munkájukat az egészségügyben dolgozók, akik magas színvonalon biztosítják a kisváros és térsége egészségügyi ellátását. Köszönetet mondott nekik minőségi, áldozatos, empatikus munkájukért.

Forrás: veol.hu

intranet