Ötvenmilliós fejlesztés Ózdon

A modernizáció az egészségügyi intézmény háttértechnikáját érinti, amit a fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ finanszírozott.

Ötvenmilliós fejlesztés Ózdon

Közel negyedévszázados főzőüstöket váltottak le, kicserélték a klíma folyadékhűtőt, három darab szünetmentes tápegységet szereztek be, kompresszort is vásároltak, valamint a pathológián is történt fejlesztés az ózdi Almási Balogh Pál Kórházban. A beszerzések mintegy ötvenmillió forintba kerültek, amelyre az Állami Egészségügyi Ellátóközpont biztosította az anyagi fedezetet.

Az Almási Balogh Pál Kórházban az elmúlt időszakban számos fejlesztés valósult meg, a korszerűsítéseknek még mindig nincs vége - írja az Ózd.hu. A jelenlegi modernizáció az egészségügyi intézmény háttértechnikáját érinti mintegy ötvenmillió forint értékben, amit a fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ finanszírozott.

„Ezek gyakorlatilag a kórház működését, a háttértevékenységet biztosítják. Igazi nagyüzem ez a kórház. Több százmillió forintos háttértechnika szolgálja a gyógyítókat és a gyógyulást. Sajnos jó részük elöregszik. Ezek cseréjéről párhuzamosan kell gondoskodnunk a gyógyítótechnika korszerűsítésével együtt” – mondta dr. Bélteczki János, az Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója.

Dr. Bélteczki János elmondta, hogy az egyik legégetőbb problémát is sikerült most megoldaniuk, ugyanis lecserélték a már 23 éves főzőüstöket is. Egy százliteres elektromos, valamint egy százötven literes gázos, német prémium márkás üst érkezett nemrég Nyíregyházáról, amelyeket már szolgálatba is állítottak. A régieket leselejtezték, azok alkatrészellátása és javítása igen nehézkes volt már.
„Háromszáz fő beteget látunk el naponta, s ehhez hozzátartozik egy hatvan fős személyzeti étkeztetés. Ettől kisebb konyhával ezt nem tudjuk ellátni” - hangsúlyozta Szabó Attila, az Almási Balogh Pál Kórház kapacitás gazdálkodási osztályvezetője.

A későbbiekben terveik közt szerepel a kiszállítás lehetősége is, hiszen a kórházi konyha kapacitása hatszáz fő ellátásra alkalmas, bár a folyosón sorakozó ételhordók arról árulkodnak, hogy még kisüzemben, de már most is van, aki innen hordja az ebédet.

Forrás:borsodihir.hu

intranet