Ötmillióból újult meg a kórházi részleg Miskolcon

A higiénés és az infektológiai szempontoknak is maximálisan megfelelnek.

Ötmillióból újult meg a kórházi részleg Miskolcon

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház, Központi Betegellátó Épületében – Csillagpont – található Szeptikus Fekvőbeteg-ellátó Részlegen befejeződtek a felújítási munkálatok. Erre a részlegre azok a betegek kerülnek, akik elhúzódó sebgyógyulással járó betegségben szenvednek. 

A Fül-orr-gégészeti, az Idegsebészeti, az Ortopédiai és a Traumatológiai Osztály által használt betegellátó részlegen fekvő betegek három hete kerültek átmenetileg áthelyezésre másik kórterembe, így zavartalanul kezdődhetett el a kórház által finanszírozott közel ötmillió értékű felújítás – tájékoztatott dr. Pap Tibor orvosigazgató, főigazgató-helyettes.

A Szeptikus Fekvőbeteg-ellátó Részlegen felújításra került a folyosó padlója, átalakították a kötözőt, ahol a jövőben akár kisebb műtéti beavatkozások, fájdalommentes, narkózisban végzett kötéscserék is megtörténhetnek.

A rekonstrukciós munkálatok mellett a 12 kórterem és a kiszolgálóhelyiségek festése a kor követelményeinek megfelelő, mosható, antisztatikus és antibakteriális festékkel történt, ami a higiénés és az infektológiai szempontoknak is maximálisan megfelel.

Forrás: szon.hu

intranet