Országos Szakmai Tanulmányi Verseny 2018/2019. tanév döntője

Az emberi erőforrások minisztere az Ápoló szakképesítés-ráépülés megszerzésére irányuló, nappali, vagy esti munkarendű iskolai rendszerű képzésben résztvevő tanulók számára hirdetett országos szakmai tanulmányi versenyt, melynek megszervezésével és lebonyolításával az EMMI szakmai felügyelete mellett az ÁEEK Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság Szakképzés Fejlesztési Főosztályát bízta meg.

Országos Szakmai Tanulmányi Verseny 2018/2019. tanév döntője

Az OSZTV döntőjére 2019. április 4-én került sor a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórház Klinikai Demonstrációs Egységében. A záró forduló keretein belül a versenyzőknek a szakképesítés-ráépülésre vonatkozó tanügyi dokumentumok jogszabályi előírásainak megfelelő komplex versenyfeladatot kellett teljesíteniük, mely szóbeli és gyakorlati versenyrészekből tevődött össze. 45 perc állt rendelkezésükre a versenyfeladatok megoldására, melyet öttagú versenybizottság értékelt az egész napos megmérettetésen. A versenybizottság elnöke Kiss Edit volt, a versenybizottságban a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Oktatási, továbbképzési és tudományos bizottságát Pap-Szekeres Anita, a Magyar Ápolási Igazgatók Egyesületét Kónya Anikó elnök, az Emberi Erőforrások Minisztériumát Erdélyi Boglárka ápolásügyi referens, míg az ÁEEK EFF-et György Annamária főosztályvezető képviselte. 

A döntőn elért eredmények és a verseny végső helyezései >>

Az egész napos megmérettetést követően került sor az ünnepélyes eredményhirdetésre, ahol Dr. Páva Hanna főigazgató-helyettes (ÁEEK EFF), és Tóth Ibolya főosztályvezető (EMMI, Egészségügyi Ágazati Humánerőforrás és Ápolásügyi Főosztály) adta át az okleveleket, és jutalmakat a versenyzőknek. Az 1. helyezést elérő Körözsi Vivien Viktória (Békéscsabai SZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma) a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara különdíjában is részesült.

intranet