Bővítették a mozgásszervi rehabilitációs osztályt Hatvanban

Az igények növekedése miatt 40 ágyasra bővült a mozgásszervi rehabilitációs osztály a hatvani kórházban.

Bővítették a mozgásszervi rehabilitációs osztályt Hatvanban

Dr. Stankovics Éva az intézmény főigazgatója elmondta, a korábbi 20 ágyas osztályt saját hatáskörben elvégzett kapacitás átcsoportosítással, a fenntartó jóváhagyása mellett fejlesztették 40 ágyra. Az osztály ágyszámának bővítését a felmerülő igények indokolták, ugyanis egyre többen választják a hatvani Kórház mozgásszervi rehabilitációs osztályát különböző mozgásszervi panaszaik enyhítésére, rehabilitációjára - tudatta közleményben a kórház.

Az osztályon a betegek rehabilitációját az osztályvezető főorvos által koordinált team végzi, melynek tagjai között megtalálható a fizikoterapeuta, a masszőr, a gyógytornász. A rehabilitáció során lehetőség van vízitornára is, a kórház rehabilitációs központjában. A vizitorna során csökken a fájdalom és könnyebbé válik a mozgás, így a rehabilitációs sikeresebb. A vizitorna mellett biztosított a mágnesterápia elérhetősége, így az osztály komplex mozgásszervi rehabilitációs kezelést tud nyújtani.

A bővítéssel egyidejűleg megújultak az osztály központi közösségi terei is, melyek nemcsak ergonómialag lettek megfelelőbbek mind a dolgozók, mind a betegek számára, hanem alkalmasak ergoterapeuta által vezetett csoportos foglalkozásokra is.
Az osztály bővítése további betegellátó osztályok áthelyezésével járt, így új helyre költözött a neurológia és a krónikus belgyógyászati osztály is.

Forrás: weborvos.hu

intranet