A tapolcai Deák Jenő Kórházban megnyitották az aktív belgyógyászati osztályt

A fejlesztés eredményeként a tapolcai járás lakosai számára a belgyógyászati ellátás hozzáférésének lehetősége jelentősen javul

A tapolcai Deák Jenő Kórházban megnyitották az aktív belgyógyászati osztályt

Az eddig megvalósult és a folyamatban lévő fejlesztés részeként 15 ágyas aktív belgyógyászati osztályt alakítottak ki a tapolcai Deák Jenő Kórházban, amelyet március elsején adtak át ünnepélyes keretek között.

Amint az dr. Lang Zsuzsanna főigazgató beszédében elhangzott, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárságával történt egyeztetés eredményeként és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ támogatásával kapacitás átcsoportosítással 15 aktív belgyógyászati ágy került vissza a tapolcai Deák Jenő Kórházba. 

– A 2017. év őszén elindult folyamat eredményeként kórházunk az osztály indításához szükséges személyi, tárgyi és egyéb feltételeket biztosította. A fejlesztéshez a fenntartó 88 millió 694 ezer forint támogatást nyújtott, amiből a tárgyi minimum feltételeket alakítottuk ki, valamint az épület energetikai felújítása (nyílászáró csere, homlokzat szigetelés, világító testek cseréje, klimatizálás) készült el, illetve valósul meg a tavasz folyamán. Az új osztály területi ellátási kötelezettsége a tapolcai járás 33 településének (34.689 fő) belgyógyászati egészségügyi ellátására terjed ki. A fejlesztés eredményeként a tapolcai járás lakosai számára a belgyógyászati ellátás hozzáférésének lehetősége jelentősen javul – mondta az igazgató asszony. 
A megjelenteket Fenyvesi Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke is köszöntötte, majd a meghívott vendégek megtekintethették az új osztályt.

Forrás: tapolcaiujsag.hu

intranet